V avtorski ponudbi ulične prehrane, ki jo bodo spremljali tudi bolj ali manj priznani slovenski vinarji, bodo med drugimi sodelovali Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu, Zemono), Janez Bratovž (JB, Ljubljana), Ksenija Mahorčič (Gostilna Mahorčič, Rodik), Gregor Vračko (Hiša Denk, Zg. Kungota), Andrej Kuhar (Maxim, Ljubljana), Marko Pavčnik (Restavracija Pavus, Laško), Peter Patajac (Okrepčevalnica Ruj, Dol pri Vogljah), Uroš Fakuč (DAM restavracija, Nova Gorica), Tomaž Bolka (Gostilna Krištof, Predoslje), Jure Tomič (Ošterija Debeluh, Brežice), Tanja Pintarič (Gostilna Rajh, Bakovci), Uroš Štefelin (Vila Podvin, Mošnje), Bine Volčič (Gostilna pri šefu, Medvode) in

Igor Jagodic (Strelec, Ljubljana).

Vsak večer bo na pokušino 16 vin, dodatno pa bo vsak večer namenjen še vinu večera enega od nastopajočih vinarjev. Med njimi bosta tudi briška “prvaka” Marjan Simčič in Aleš Kristančič – Movia. Vina bodo na voljo za dva evra na kozarec.

Organizatorji pravijo, da bo letos velik poudarek na vrhunskih in lokalnih sestavinah, nekatere bodo predstavili in pripravili kar pridelovalci sami - med njimi Ribogojnica Fonda iz Pirana, Jordan Cigoj (Turistična kmetija Arkade, Črniče) in Janko Kodila (Šunkarna Kodila, Murska Sobota).