Poleg salonsko-sejemskega dela, v katerem bodo sodelovali vinarji, sirarji, medarji, peki domačega kruha, čokoladarji, slaščičarji, oljarji in ostali ponudniki, se bo v okviru prireditve odvijal tudi strokovni program. Zvrstile se bodo vodene tematske degustacije vin in kulinaričnih posebnosti, letošnje nosilne teme pa bodo malvazije, laški rizlingi, vinski in velnes koktajli pod pokroviteljstvom Radenske ter Prekmurska šunka. Z vinarji in ostalimi avtorji okusov bo moč tudi pokramljati. Novost letošnjega salona pa je soba laškega rizlinga – Laški rizling Room -, ki bo namenjena spoznavanju značilnosti te sorte.

V Zavodu SloVino obljubljajo, da se bodo predstavile tudi izbrane restavracije, ki bodo pripravile majhne prigrizke svojih najznačilnejših jedi. Obiskovalci pa bodo lahko sedli za mizo na tradicionalni večerji, kjer bodo po promocijski ceni postreženi s petimi izbranimi jedmi in bogato vinsko spremljavo.