Plodovi temno rdeče barve rastejo na grmovju, ki zraste v višino od dva do osem metrov. Na Madagaskarju so žižole priljubljena hrana divjega goveda.

Žižole so zrele, šele ko so mehke in nagubane, imajo pa značilen sladko-kisel okus. Menda imajo 20-krat več vitamina C kot limona. Japonci in Kitajci jih uporabljajo v tradicionalni medicini za krepitev imunskega sistema, pri nas pa jih največkrat natopijo v žganje ali skuhajo v marmelado. V Aziji jih največkrat jedo sveže ali posušene, v Koreji iz njih kuhajo čaj in sirup pa tudi kis, na Kitajskem iz njih varijo vino, v Bangladešu pa jih vlagajo v kis. V Indiji jih posušijo in zmeljejo v začimbno pasto. Podobno kot pri nas jih tudi v Italiji največkrat predelajo v liker, imenovan brodo di giuggiole. V Himalaji pa menijo, da se zaradi vonja cvetja žižol ljudje zaljubijo, zato so cvetoče žižole priljubljeno darilo mladenkam.