Iz Rima, kamor sem prišel iz Neaplja, me je pot na mini kulinarični italijanski turneji vodila še do Riminija. Tam je Massimo Bottura v senci slovitega Grand Hotela organiziral enogastronomski remake Fellinijevega 8 in 1/2. Kulinarični velemojster iz Modene je v Rimini povabil dvanajst najboljših kuharjev iz Emilie Romagne in dvanajst po njegovem izboru najbolj kreativnih kuharjev z vsega sveta. Da sem se znašel med njimi, je bilo zame izjemno priznanje, še večje pa, da so obiskovalci za mojo stvaritev v eni samcati uri kupili 300 kuponov.

Utrujen, a poln pozitivnosti in optimizma sem po vrnitvi domov ležerno vrgel oko na nekaj slovenskih spletnih strani. Ob prebiranju simpatične novice sem odprl še stran s komentarji. Vame so butnili neverjetni negativizem, žaljivost in primitivnost. Dobrodošel doma! Z nepodpisanimi komentarji se srečujem tudi sam pri vsakdanjem delu. Namesto da bi vso energijo vlagal v iskanje najprimernejših in vedno novih sestavin ter kreiral vrhunske jedi in s partnerji pisal zgodbe, ki bi Sloveniji kot kulinarični destinaciji dvignile veljavo v tujini, se moram žal velikokrat ukvarjati z nepomembnimi zadevami. Res smo daleč od Botture in njegove organizacije, v kateri si vrhunski kuharji Emilie Romagne pomagajo z nasveti in še marsičim.