Svoje kulinarično poslanstvo dojemam širše od prostora, ki ga zaseda dvorec Zemono. Trudim se vplivati na ureditev pravšnjega podpornega okolja slovenski kulinariki in gostinstvu. Zato visoko kulinariko s prepoznavno slovensko noto že dolgo približujem odločevalcem najvišje ravni. Od nekdaj sem naklonjen tudi sodelovanju z mediji. Z njimi želim biti v sozvočju. Saj tako kot oni potrebujejo mene, potrebujem tudi jaz njih. Z odkrivanjem resnic o dejavnosti, ki jo opravljam, in z navduševanjem nad kulinariko; z njihovo pomočjo izobražujem širši krog ljudi. V bistvu ozaveščam javnost, kaj je v svojem bistvu vrhunska kulinarika in zakaj je treba Slovenijo narisati na njen širši mednarodni zemljevid.

Da se kljub številnim težavam splača vztrajati na tej poti, mi te dni ponovno potrjujejo številni, ki so obiskali Zemono in druge restavracije po Sloveniji v okviru Tedna restavracij. V tem tednu se pokaže, da Slovenci izjemno cenijo vrhunsko kulinariko, jo z množičnim obiskom podpirajo in ji izkazujejo naklonjenost. A žal vedno ni vse rožnato, včasih se tudi kaj zalomi. Včasih te kdo ne razume ali ima preprosto slab dan. Naj bo preprost gost, pomembnež katere koli vrste ali predstavnik medijev. Ob tem so tudi dnevi, ko se pripeti vse, kar se ne bi smelo pripetiti, tudi na naši strani. Takrat je treba težave zdržati, preseči negativnosti in dokazati, da sloves ni naključje ali nekaj nepomembnega. Zato: drži se, kolega, ko se nad teboj zgrnejo temni oblaki!