Karpačo iz bučk, sira in rukole

Potrebujemo: 350 g svetlih mladih bučk, 120 g rukole, 4 češnjeve paradižnike, sok 1 limone, 250 g mocarele, 30 g parmezana, 0,5 dl ekstra deviškega olivnega olja, morsko sol, sveže zmlet beli poper, 8 svežih žajbljevih lističev. Za pesto še 60 g rukole, 50 g pinjol, 30 g parmezana, ekstra deviško olivno olje, morsko sol, sveže zmlet črni poper.

Priprava: Bučke očistimo in narežemo na tanke podolgovate rezine ter jih zložimo na velik krožnik. Parmezan grobo nastrgamo. Narezane bučke začinimo s soljo in sveže zmletim belim poprom, potresemo z grobo nastrganim parmezanom ter pokapljamo z limonovim sokom in olivnim oljem. Mariniramo jih vsaj pol ure, raje še dlje. Rukolo očistimo, operemo in dobro odcedimo. Pesto pripravimo tako, da parmezan grobo nastrgamo ali nalomimo na koščke. V možnarju enega za drugim drobno zdrobimo odcejeno rukolo, pinjole in parmezan. Vse stresemo v skledico, premešamo in prilijemo toliko olivnega olja, da dobimo dokaj gosto, a tekočo omako. Začinimo jo s soljo in sveže zmletim črnim poprom. Mocarelo narežemo na čim tanjše rezine. Češnjeve paradižnike očistimo in razkosamo na četrtine. Rezine mariniranih bučk sproti nadevamo z rukolo, potem pa jih nežno zvijemo kakor palačinke. Narezano mocarelo razdelimo na krožnike, nanjo pa položimo zvitke iz bučk. Vse skupaj pokapljamo s pestom ter okrasimo s češnjevimi paradižniki in žajbljevimi lističi.