Paradižniki s špageti v ovojih

Potrebujemo: 750 g paradižnika, 400 g špagetov, 50 g razkoščičenih črnih oliv, 4 žlice olivnega olja, 50 g sveže nastrganega parmezana, 8 rezin pršuta, 8 sardelnih filetov iz olja, morsko sol, sveže zmlet črni poper, 1 šopek peteršilja, 1 strok česna.

Priprava: V ponvi v dveh žlicah olja med mešanjem na hitro popražimo česen, da postekleni, in dodamo 250 g na majhne koščke narezanega paradižnika. Pokrijemo in počasi dušimo deset minut. Ko se nekoliko ohladi, gladko razmešamo s sekljalnikom, začinimo s soljo in poprom ter počasi kuhamo še deset minut. Preostalih 500 g paradižnika narežemo na kockice. Peteršilj drobno sesekljamo, olive narežemo na kolesca. Skuhamo špagete in pečico segrejemo na 200 stopinj. Kuhane špagete odcedimo in stresemo v skledo, dodamo nakockan paradižnik, paradižnikovo omako, narezane olive in žlico sesekljanega peteršilja ter dobro premešamo. Odrežemo osem velikih kosov papirja za peko in jih premažemo s preostalim oljem, na sredo pa položimo špagete, oblikovane v gnezdeca. Na špagete položimo po eno rezino pršuta in po en sardelni filet, vse skupaj pa potresemo s peteršiljem. Papir nad nadevom prepognemo in zapremo. Ovoje zložimo v plitev pekač in damo za 15 minut v segreto pečico. Ovoje s testeninami iz pečice razdelimo na segrete krožnike, da si jih vsak jedec odpre sam in potrese z nastrganim sirom.