Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS

Pobegli obsojenec iz zapora na Dobu še vedno na begu

Dob -  Iz zaprtega dela zavoda za prestajanje kazni zapora Dob je dopoldne, ob 11.15, pobegnil obsojenec. Akcija za izsleditev obsojenca trenutno še poteka. O njegovem pobegu je obveščena tudi policija, za obsojencem pa je izdana tiralica.

(Foto: sta)

Z Generalne policijske uprave so sporočili, da gre za 25-letnega Janka Petroviča. Visok je 179 centimetrov, srednje postave ter ima kostanjeve kratke in goste lase. Ob begu je bil oblečen v rjavo obleko za obsojence.

V času priprave hrane, namenjene za transport v polodprti in odprti oddelek Slovenska vas, ki je oddaljen približno 50 metrov, se je skril v zadnji del službenega vozila za prevoz hrane. Kot so pojasnili, je obsojenec pred prihodom vozila v oddelek Slovenska vas vozniku, inštruktorju zagrozil, naj vozilo ustavi in izstopi. Potem ko je inštruktor v šoku sledil njegovim navodilom in izstopil, se je obsojenec z odvzetim vozilom odpeljal po kolovozni poti mimo zaprtega dela zavoda v smeri reke Mirne. Po približno kilometru je vozilo ustavil na razmočenem travniku in beg nadaljeval peš v smeri gozda.

Takoj ko so bili v zavodu obveščeni o begu, so sprožili akcijo zasledovanja zapornika, v katero so se vključili vodnik službenega psa in v zavodu prisotni pazniki. O pobegu je bil takoj obveščen poveljnik uniformiranega dela osebja Bojan Majcen, ki je v akcijo iskanja vpoklical dodatne paznike vodnike službenih psov in vodjo skupine paznikov vodnikov službenih psov, ki je tudi neposredno vodil iskalno akcijo na terenu, so še sporočili iz uprave za izvrševanje kazenskih sankcij.

Akcija za izsleditev obsojenca trenutno še poteka. O njegovem pobegu je obveščena tudi policija, za obsojencem pa je izdana tiralica.

Z Generalne policijske uprave so sporočili, da gre za 25-letnega Janka Petroviča. Visok je 179 centimetrov, srednje postave ter ima kostanjeve kratke in goste lase. Ob begu je bil oblečen v rjavo obleko za obsojence.

Policija prosi vse, ki bi opazili pobeglega, da jo o tem takoj obvestijo na številko 113. Če želijo ostati anonimni, pa lahko pokličejo telefonsko številko 080 1200.

Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno ob pogojih in na način, ki so navedeni tukaj.
Povezani članki
Za pobeg novogoriških pripornikov kriva dotrajana oprema in utrujeni paznik Kronika

Za pobeg novogoriških pripornikov kriva dotrajana oprema in utrujeni paznik

Za pobeg dveh pripornikov iz novogoriškega pripora naj bi bila kriva predvsem dotrajana oprema, pa tudi utrujeni paznik, ki je pobeg opazil šele štiri ure po tem, ko se je zgodil. 34-letni Pavel Ninin in 32-letni Matijaž Trampuž sta medtem še vedno Več »

Iz zapora v Novi Gorici sta pobegnila dva pripornika Kronika

Iz zapora v Novi Gorici sta pobegnila dva pripornika

Iz Oddelka Nova Gorica Zavoda za prestajanje kazni zapora Koper, sta danes, 28.4.2008, pobegnila pripornika MT in PN. Varnostna služba je pobeg opazila ob 6.05 zjutraj in takoj obvestila tudi vodstvo oddelka inpristojne institucije skladno z navodilom Več »

Državni zbor je potrdil dosmrtni zapor in evidenco pedofilov Lokalno

Državni zbor je potrdil dosmrtni zapor in evidenco pedofilov

Državni zbor je ob obstrukciji poslancev SD, LDS, Zares in Lipe s 47 glasovi za in nobenim proti sprejel novi kazenski zakonik, ki uvaja številne novosti, med njimi možnost dosmrtnega zapora in evidenco pedofilov. Več »

Komentarji

Uredništvo Dnevnik.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike poziva, naj pri izražanju mnenj upoštevajo pravila komentiranja. V prizadevanju za preprečevanje sovražnega govora na spletu, ki je po zakonu kazniv, smo se pridružili nacionalnemu projektu Spletno Oko. S klikom na gumb Spletno Oko lahko prijavite komentar, za katerega domnevate, da je sovražen. Prijavo prejmeta upravitelj portala in prijavna točka Spletno Oko, ki jo obravnava le v primeru izpolnjenih kriterijev domnevno nezakonite vsebine.

Prijavi sovražni govor