Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS

Pravila o objavi popravkov in odgovorov po zakonu o medijih v časopisu Dnevnik in na spletni strani www.dnevnik.si

I. V uredništvu Dnevnika razlikujemo tri oblike objav zaradi prizadetih pravic ali interesov: popravek oziroma prikaz nasprotnih dejstev, odgovor in pojasnilo.

II. Popravek v ožjem smislu je objava, s katero prizadeta oseba zanika oziroma popravlja napačne ali neresnične navedbe v izvirnem besedilu.

III. Popravek v širšem smislu je objava, s katero prizadeta oseba spodbija oziroma z namenom spodbijanja bistveno dopolnjuje navedbe v izvirnem besedilu.

IV. Odgovor je objava, s katero se z dokazljivimi navedbami zanikajo, bistveno popravljajo ali bistveno dopolnjujejo navedbe o dejstvih in podatkih v izvirnem besedilu.

V. Pojasnilo je objava, s katero uredništvo na svojo pobudo ali v dogovoru s prizadeto oz. zainteresirano osebo pojasni ali dopolni nejasne, dvoumne ali na podoben način sporne dele izvirnega besedila.

VI. Vlagatelj zahteve za popravek ali odgovor (v nadaljevanju zahteva) mora v besedilu, ki naj se objavi, navesti ime prizadete osebe, članek, na katerega se zahteva nanaša, datum njegove objave in naslov popravka ali odgovora. Če naslova ni oziroma iz besedila popravka ali odgovora naslov ni razviden, ga določi odgovorni urednik ali s strani odgovornega urednika pooblaščeni urednik.

VII. Zahteva mora biti lastnoročno podpisana. Pri zahtevi državnih organov in pravnih oseb se mora podpisati pooblaščena oseba ali oseba, pooblaščena za stike z javnostjo, ki mora zahtevi predložiti tudi dokazilo o imenovanju za predstavnika za stike z javnostjo. Zaželena sta naslov vlagatelja in njegova telefonska številka. Tudi zahteve, poslane preko elektronske pošte, morajo biti podpisane tako, da je mogoče jasno razbrati verodostojnost vlagatelja.

VIII. Naslov za pošto in za osebno dostavo je Dnevnik d.d., odgovorni urednik, Kopitarjeva 2, 1000 Ljubljana. Naslov za pošiljanje zahtev preko elektronske pošte je popravki@dnevnik.si.

IX. Upoštevajo se le zahteve, naslovljene na odgovornega urednika.

X. Zahteva, poslana po roku, daljšem od navedenega v zakonu o medijih, bo zavrnjena. Odgovorni urednik ali oseba z njegovim trajnim ali začasnim pooblastilom bo o zahtevi odločila v roku, ki ga določa zakon o medijih.

XI. Utemeljena zahteva za popravek bo na strani z nadnaslovom „STALIŠČA“ objavljena najpozneje v drugi izdaji časopisa po prejemu.

XII. V spletni izdaji Dnevnika bo utemeljena zahteva za popravek objavljena v 48 urah od prejema.

XIII. V primeru, ko se zahteva nanaša na izvirno besedilo, objavljeno na prvi strani časopisa, bo na tej strani objavljeno opozorilo, da je popravek objavljen znotraj časopisa.

XIV. Utemeljenost zahtev za objavo popravkov in odgovorov se presoja po zakonu o medijih. Poleg vsebinskih bodo ob tem upoštevani tudi formalni kriteriji.


Suzana Rankov,
odgovorna urednica Dnevnika in Dnevnika online


Ljubljana, 3. julija 2012

Naročanje:


Brezplačni telefon: 080 20 07
Telefon: 01/30 82 200
E-pošta: narocnina@dnevnik.si
Dnevnikov naročniški klublogotip-dnk-kluba mali.jpg


 

Oglaševanje:


Telefon: 01/30 82 150 ali 01/30 82 180
Faks: 01/30 82 159
E-pošta: oglasno.trzenje@dnevnik.si
Podatki o branosti

Natančno predstavitev edicij z izsledki merjenj raziskav NRB, RPN in MOSS

Uredništvo:

Poglejte si člane naših redakcij in avtorje.

Naročniki Podpora:

Potrebujete pomoč ali imate reklamacijo?

Brezplačni telefon:
080 20 07

 

Naročanje:


Brezplačni telefon:
080 20 07
Telefon: 01/30 82 200
E-pošta: narocnina@dnevnik.si
logotip-dnk-kluba mali.jpg

Oglaševanje:


Telefon: 01/30 82 150 ali 01/30 82 180
Faks: 01/30 82 159
E-pošta: oglasno.trzenje@dnevnik.si
Podatki o branosti

Natančno predstavitev edicij z izsledki merjenj raziskav NRB, RPN in MOSS