V uvodnem delu vsak izmed avtorjev na kratko podaja svojo izkušnjo s presno hrano. Takole piše Victoria Boutenko: »Danes, devetnajst let po tem, ko sem skupaj z vsemi člani svoje družine začela uživati izključno presno hrano, sem še vedno hvaležna, da sem se tako odločila. Prepričana sem, da mi je to rešilo življenje in članom moje družine pomagalo premostiti tako resne bolezni, kot so aritmija, diabetes, revmatoidni artritis in astma. Celotne zgodbe o svoji družini v tej knjigi ne bom opisovala, lahko pa si jo preberete v mojih preostalih knjigah in na spletu. Rada pa bi spregovorila o napakah, ki sem jih storila na svojem 'popotovanju' v svet presne hrane in jih nato tudi odpravila.«

In prav o tem govori knjiga Nadgradnja presne prehrane. O enem izmed majhnih, a zelo pomembnih kamenčkov v mozaiku presnojedstva pa tudi zdravja nasploh. Pomanjkanje omega-3 maščobnih kislin je danes močno razširjen pojav tako med presnojedci kot tudi sicer. Omega-3 maščobne kisline so izjemno prilagodljive molekule, ki imajo sposobnost hitrega spreminjanja oblike, ena izmed njihovih osnovnih nalog pa je redčenje krvi in sodelovanje pri procesih, kot so bitje srca, pretakanje krvi po žilah, miselni in čutni procesi …

Avtorji knjige nas nevsiljivo, a utemeljeno prepričajo, da uživamo premalo hrane z vsebnostjo omega-3 maščobnih kislin. Seveda pa vsi trije z bralcem delijo predloge za pozitivne spremembe vsakodnevnih, ustaljenih jedilnikov. Recepti, med katerimi se bo zagotovo našel marsikateri tudi za najzahtevnejše gurmane, so razdeljeni po tematskih sklopih, večini receptov pa so avtorji pripisali še nekaj koristnih (in zanimivih) opomb, zaradi česar je knjiga uporabniku še bolj prijazna. Knjigo lahko torej uporabljate kot knjigo receptov ali kot učbenik o zdravi in uravnoteženi presni prehrani.