Po besedah avtorja se lahko z osebami v knjigi poistovetijo vsi, ki so se znašli v vrtincu zasvojenosti od droge, in če bo z izdajo knjige iz poti zasvojenosti rešeno vsaj eno mlado življenje, bo njen namen izpolnjen. To ni avtobiografska pripoved, ampak osebna izpoved človeka, ki je na lastni koži izkusil trnovo pot zasvojenosti in pri tem ni izgubil upanja. Še več, kot pove naslov knjige, avtor svojo preobrazbo dojema kot ponovno rojstvo, nov začetek, ob tem pa ne zanika in ne obžaluje preteklih dogodkov, saj je z njihovo pomočjo (kljub njim) postal človek, ki bo nadaljnje življenje namenil tistim, ki upanja še niso našli. Zato je novo odkrito upanje želel deliti z drugimi ljudmi v težavah in jim pokazati, da pot rešitve obstaja. Knjižno delo ima zato, poleg osebno izpovedne, tudi neprecenljivo terapevtsko vrednost, je ob predstavitvi poudaril strokovni sodelavec pri skupnosti Srečanje Zvone Horvat Žnidaršič. Dr. Milan Krek, direktor Urada za droge, je izpostavil, da knjiga ni delo strokovnjakov, avtor je namreč človek, ki nima v žepu univerzitetne, ampak življenjsko diplomo. To je beseda nekoga, ki ne piše o drogah, ampak ve, kaj je droga, zato je njegova beseda toliko bolj prepričljiva in verjetna.

Knjižno delo Ponovno rojen - Pot iz pekla mamil ni Golobova prva knjiga, napisal je namreč že pet knjig, pisal je pesmi, v komuni odigral monodramo, je pa prvo izdano knjižno delo, ki jo je založnik Branko Lušina izdal v sodelovanju z založništvom Jutro. Za knjigo je treba odšteti 2970 tolarjev.

Avtor je poudaril, da so bila njegova prejšnja dela avtobiografska, v katerih je izražal in iskal samega sebe, tokrat pa je napisal knjigo o življenju, s katero si bo, kadar bo v dvomu in krizi, tudi sam pomagal ohraniti upanje.