V pisni izjavi je poudarila, da pooblaščenec ni vezan na politično podporo nosilcev oblasti.

Petek je v pisni izjavi za javnost zapisal, da se pooblaščenka pred letom dni ni oglasila, ko je v javnost prišla informacija, da je Sova pred zadnjimi parlamentarnimi volitvami na mednarodnemu sistemu zvez posnela pogovor takratnega vodje opozicije Janeza Janše in predsednika hrvaške vlade Iva Sanaderja.

"V SDS pa upamo, da informacijska pooblaščenka po vzoru njenega ukrepanja na ministrstvu za zunanje zadeve tokrat ne bo zaukazala tudi brisanje tistih pogovorov, ki lahko na sodišču služijo kot dokaz proti lažnim obtožbam poslanca SD Antona Ropa. Nekatere njene zadnje poteze namreč vzbujajo utemeljen sum močne politične instrumentaliziranosti," je še zapisal Petek.

Pirc Musarjeva je v pisni izjavi za javnost poudarila, da informacijski pooblaščenec "ni vezan na politično podporo nosilcev oblasti in ne pričakuje ne politične podpore pozicije in tudi ne opozicije, temveč gradi na strokovnih argumentih, ki bi morali pridobiti podporo zaradi svoje strokovne teže in prepričljivosti".

"Upamo, da so navedbe poslanca Petka le plod njegovega nepoznavanja ustroja pravnih pravil in da to ni uradno stališče vladajoče stranke," je še zapisala in dodala, da doslej niso bili še nikoli deležni takšnih pritiskov.

Ob dnevu varstva osebnih podatkov: zlorab je vse več, pazljivo predvsem na internetu