Rok Flander je zasedel 21., Jure Hafner 29., Jernej Demšar 31., Izidor Šušteršič 35., Jure Retuznik 54., Andraž Kamnik 55., Črt Ikovic pa 57. mesto. Pri dekletih, žensko tekmo je dobila Jekaterina Tudegeševa, je bila Gloria Kotnik 21., Patricija Mastnak 35., Iva Polanec 41., Mia Čebulj pa 47.

»Glede na vse okoliščine moram biti zelo zadovoljen. Po svetovnem prvenstvu sem bil zaradi bolečin v hrbtu le enkrat na snegu, kar pa očitno niti ni bilo tako slabo, saj sem bil svež. Želel sem si zmagati, saj je v boju za skupni seštevek vsaka točka pomembna, žal mi je malo zmanjkalo,« je po tekmi dejal Tržičan (drugi že v kvalifikacijah), ki je moral v finalu priznati premoč vodilnemu v svetovnem pokalu Italijanu Rolandu Fischnallerju. Prvo vožnjo je dobil, v drugi pa zaradi napake v spodnjem delu prednost zapravil. S svojimi tretjimi stopničkami v sezoni je zadržal tretje mesto v svetovnem pokalu.

Koširja so na Rogli spremljali številni najbližji, po dirki pa je dejal: »Vsi boji so bili težki. Že prva preizkušnja s Timom Mastnakom je bila naporna, ko se je potrdilo, da ima Slovenijo ogromno dobrih deskarjev. Dobro me je stisnil, a se mi je uspelo rešiti. Moral sem zamenjati način vožnje, saj ni šlo več z dirkanjem ob količkih.« Takoj ko je po finalu prispel v cilj, je pokazal malce razočaranja, a že kmalu je bil spet bolj vedrega obraza. »Če izgubiš, vedno pogledaš v tla. Malo je bilo kislo, toda kljub temu je to uspeh. Vsake stopničke so dokaz, da si blizu najboljšim, da si delal za to in da ne gre za naključje,« je rekel Košir.

V zadnjih dneh je imel obilo težav s svojo poškodbo hrbta. »Da sem dirkal, je čudež. Očitno sem bil res spočit. Večkrat sem omenil, da je moje osnovno znanje dovolj dobro, da lahko posežem visoko, tudi če nisem v idealnem stanju. Fizično me poškodba ni ovirala, za kar se moram zahvaliti ekipi, ki je naredila vse zame. Taka poškodba te lahko oddalji od najboljših, a sem ostal močan in dokazal, da sem stabilen tekmovalec. Vsako leto, na vsaki tekmi se nekaj naučim, sestavljanka pa se je očitno sestavila,« je povedal Tržičan.

Košir, zmagovalec zadnjega paralelnega slaloma v svetovnem pokalu v Bad Gasteinu, je bil kljub četrtemu mestu na paralelnem veleslalomu v kanadskem Stonehamu v zadnjem času kar nekoliko v senci svetovnega prvaka v paralelnem slalomu Roka Marguča, ki je bil na Rogli glavni slovenski adut. Na koncu je zasedel peto mesto, s katerim je izpolnil cilj, čeprav si je na svoji domači progi, na kateri redno trenira, želel še kaj več. V četrtfinalu ga je ustavil Francoz Sylvain Dofour.

»Pred svojimi navijači sem si želel več, a peto mesto ni slabo. Verjamem, da so zadovoljni tudi navijači, ki so pripravili odlično vzdušje. To je bila najboljša tekma v svetovnem pokalu, upam, da je to opazila tudi Fis. Gremo naprej. Do konca je še šest tekem in želim si še boljših rezultatov,« po tekmi ni bil razočaran Laščan, ki je bil lahko zadovoljen tudi z nastopom prijatelja in partnerja na treningih Tima Mastnaka, nekdanjega mladinskega svetovnega prvaka, ki se je prvič v svetovnem pokalu uvrstil v izločilne boje. sta