Motazed ima po navedbah NLB izkušnje med drugim na področju racionalizacije, reorganizacije procesov ter učinkovitega upravljanja stroškov in organizacije nabavne funkcije. Doslej je deloval na področju centralizacije, integracije in harmonizacije IT-sistemov in prilagajanj IT-funkcije poslovnim potrebam, med drugim v bankah Citigroup, WestLB in Erste Group.

Nadzorni svet NLB se je poleg imenovanja člana uprave seznanil z aktivnostmi v zvezi s pripravo programa prestrukturiranja za Evropsko komisijo. Podal je tudi soglasje k nekaterim poslom banke ter se seznanil s poročili komisij nadzornega sveta in aktualnimi priporočili Banke Slovenije, je v sporočilu še zapisal predsednik nadzornikov Klemen Vidic.

Motazed je poleg Blaža Brodnjaka, ki je mandat v upravi NLB nastopil s 1. decembrom, drugi novi član uprave, odkar je vodenje banke prevzel Janko Medja. Medja ima v skladu s statutom pravico sam predlagati člane uprave. Kot je povedal minuli teden, pričakuje, da bo "prava" uprava banke zaživela do konca marca 2013.

V upravi banke so poleg Medje in Brodnjaka trenutno še David Benedek, Guy Snoeks in Marko Jazbec.