Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

 • Kaj so piškotki in kako delujejo »

  Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

 • Spremeni nastavitve piškotkov »

  Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS

Nevladniki: Vlada je v 85 odstotkih primerov kršila resolucijo o normativi dejavnosti in svoj poslovnik

Ljubljana -  Pred vladnim poslopjem danes protestirajo nevladniki, ker menijo, da jih vlada pri pripravi zakonov ignorira. Kar dela vlada je na meji norčevanja, so prepričani v Centru za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij (CNVOS). Nevladniki, ki se jim je pridružila tudi Zdenka Čebašek Travnik, so izpostavili, da je v zadnje pol leta vlada v 85 odstotkih primerov kršila resolucijo o normativi dejavnosti.

Nalagam galerijo
 • (Foto: Bojan Velikonja)
 • (Foto: Bojan Velikonja)
 • (Foto: Bojan Velikonja)
 • (Foto: Bojan Velikonja)
 • (Foto: Bojan Velikonja)
 • (Foto: Bojan Velikonja)
 • (Foto: Bojan Velikonja)

Resolucija določa, da mora imeti javnost od 30 do 60 dni časa za podajanje mnenj o predlogih zakonov. Nevladniki so zato pred stavbo vlade protestno prebrali resolucijo.

Resolucija je bila sprejeta v času Pahorjeve vlade, leta 2009, leto kasneje pa so bila njena načela zapisana tudi v poslovnik vlade, kar pomeni, da aktualna oblast krši lastna pravila. CNVOS ima na spletni strani objavljen spletni števec, ki beleži, koliko kršitev je vlada storila – do sedaj so jih našteli 142.

Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno ob pogojih in na način, ki so navedeni tukaj.
Povezani članki
Protesti zaradi "kraje plač in pokojnin" tako na Portugalskem kot na Poljskem Svet

Protesti zaradi "kraje plač in pokojnin" tako na Portugalskem kot na Poljskem

Na ulicah portugalske prestolnice Lizbone se je danes zbralo več tisoč ljudi, ki so protestirali proti varčevalnim ukrepom portugalske vlade pod vodstvom Pedra Passosa Coelha, s katerimi naj bi zadostili pogojem za mednarodno pomoč. Proteste je sklical največji sindikat CGTP, poroča francoska... Več »

Komentarji

Uredništvo Dnevnik.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike poziva, naj pri izražanju mnenj upoštevajo pravila komentiranja. V prizadevanju za preprečevanje sovražnega govora na spletu, ki je po zakonu kazniv, smo se pridružili nacionalnemu projektu Spletno Oko. S klikom na gumb Spletno Oko lahko prijavite komentar, za katerega domnevate, da je sovražen. Prijavo prejmeta upravitelj portala in prijavna točka Spletno Oko, ki jo obravnava le v primeru izpolnjenih kriterijev domnevno nezakonite vsebine.

Prijavi sovražni govor