Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS

Spletni portet: Aleš Primc, filozof, ki ve, kaj je prava družina

(Foto: Bojan Velikonja)

Ljubljančan, dolenjskih korenin, na kar je zelo ponosen. Rojen v Štepanjskem naselju leta 1973, živeč na Kodeljevem. Hodil je na elitno Gimnazijo Poljane, doštudiral filozofijo in leta 1996 diplomiral s poduhovljenim delom Problem duhovnih znanosti pri Diltheyu, Heideggru in Gadamerju. Zaposlen je na Ministrstvu za kmetijstvo, v Agenciji RS za kmetijske trge in razvoj podeželja, kjer opravlja delo nadzornika v okviru oddelka za izvedbo kontrol ukrepov razvoja podeželja in kmetijskih trgov. V službi nosi obleko, na shodih pulover. In zadnje čase je bil več na shodih kot v službi. Pravzaprav so mu shodi in referendumi skorajda hobi. Politično kariero začel v podmladku SKD, nato v SLS, kjer je predsednik mestnega odbora. Je goreč borec za pravice. Angažiran je bil v kampanji proti biomedicinski oploditvi samskih žensk, boril se je proti igralnicam, tudi za pravično mejo s Hrvaško je protestiral, hotel je organizirati referendum proti zakonu o dekriminalizaciji prostitucije. Sedaj je vodja Civilne iniciative za družino in pravice in se bori za prave družine. Rad bere zgodovinske knjige, občuduje Janeza Evangelista Kreka, o katerem je napisal knjigo, lani pa še biografijo Ivana Omana. Je poročen in ima tri otroke, za katere pravi, da jih bo imel rad, tudi če bodo homoseksualci. Družine ne želi mešati v svoje pravičniško javno delo. Priznava pa, da se z ženo dopolnjujeta, a da komaj zmoreta vse družinske obveznosti. Tudi zato družina ni le mati z otrokom.

Več spletnih portretov najdete tukaj.

Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno ob pogojih in na način, ki so navedeni tukaj.
Povezani članki
Spletni portret: Dominique Strauss-Kahn, bivši politik, ki ga vedno ulovijo s spuščenimi hlačami Svet

Spletni portret: Dominique Strauss-Kahn, bivši politik, ki ga vedno ulovijo s spuščenimi hlačami

Komaj se je Dominique Strauss-Kahn rešil procesa v New Yorku, kjer ga je sobarica uglednega hotela obdolžila, da jo je posilil, že so ga aretirali v Franciji, češ da je osumljen zvodništva in prirejanja zabav s prostitutkami. Bivši direktor Mednarodnega monetarnega sklada, bivši francoski minister... Več »

Spletni portret: Severina Vučković, seks simbol, pevka in mati sina Aleksandra Estrada

Spletni portret: Severina Vučković, seks simbol, pevka in mati sina Aleksandra

Ni Djevojka sa sela temveč iz Splita. Pri desetih je začela peti v pevskem zboru in vsi so ji govorili „Mala je muzikalna.“ Kot najstnica je zmagovala na pevskih tekmovanjih. Potem se je začelo – dokler leta 1989 ni posnela prvega albuma in postala zvezda. Za svojo glasbo pravi, da poje le o... Več »

Spletni portret: Tomaž Štih, računalničar, ki nas bo rešil krize Lokalno

Spletni portret: Tomaž Štih, računalničar, ki nas bo rešil krize

Slovenski javnosti je znak kot dolgoletni pisec bloga Libertarec, kjer zagovarja striktno liberalna stališča v gospodarstvu. Podnaslov bloga je „kričač na internetu.“ Tako bi lahko rekli, da je renomiran spletni publicist, strokovnjak za ekonomijo. Po izobrazbi pa je računalniški inženir. Svojo... Več »

Komentarji

Uredništvo Dnevnik.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike poziva, naj pri izražanju mnenj upoštevajo pravila komentiranja. V prizadevanju za preprečevanje sovražnega govora na spletu, ki je po zakonu kazniv, smo se pridružili nacionalnemu projektu Spletno Oko. S klikom na gumb Spletno Oko lahko prijavite komentar, za katerega domnevate, da je sovražen. Prijavo prejmeta upravitelj portala in prijavna točka Spletno Oko, ki jo obravnava le v primeru izpolnjenih kriterijev domnevno nezakonite vsebine.

Prijavi sovražni govor