Na prvem mestu je z neverjetnimi 32.500 ogledi video s tiskovne konference, na kateri je Janković malo pred parlamentarnimi volitvami razlagal o poslih svojih sinov. Po koncu konference pa se je (takrat še) ljubljanski župan v svojem stilu sprl z novinarjem POP TV-ja, od koder tudi naslov prispevka, ki je Jankovićev citat: "Ne mi žugat, lepo prosim".

Drugo mesto je zasedla pridiga mariborskega duhovnika Dušana Egidija Kubota, v kateri se je sredi najhujše poletne vročine na Kongresnem trgu v Ljubljani znesel tako nad slovensko levico kot nad desnico, (med drugimi) udrihal po Janši, Pahorju in Peterletu ter jih spraševal, kdo jim je dal diplomo. Prislužil si je splošno odobravanje Dnevnikovih gledalcev ter več kot 15.000 ogledov.

Tretje mesto sta z dobrimi 11.000 ogledi dosegla Janez Janša in njegova Urška, ko sta po razglasitvi rezultatov parlamentarnih volitev zaplesala in zapela v štabu Slovenske demokratske stranke.

Na četrto mesto se je z 9.000 glasovi uvrstil edini zunanjepolitični dogodek na lestvici, ki je tudi na svetovni ravni zbudil veliko pozornosti: padec Moamerja Gadafija. Krvavi video posnetki njegovih zadnjih trenutkov pred smrtjo so obkrožili svet in zaradi svoje kontroverznosti povzročili tudi resno debato o novinarski vrednosti takšnih prizorov.

Preberite še:

Tanja Lesničar - Pučko: Čez linč do demokracije?

Boris Dežulović: Čudovita smrt polkovnika Gadafija

Peto mesto z dobrimi osem tisoč ogledi pripada videu, ki naj bi ga na spletni strani YouTube objavil nek Rus. Posnel naj bi ga med sprehajanjem psa v gozdu, kjer je, skrit za grmovjem opazoval deklico, ki je lebdela nekaj metrov nad tlemi.

Na šestem mestu nas nato zopet čaka Janez Janša. 6442 ljudi je prisluhnilo njegovi napovedi novih predčasnih volitev, ki jo je podal v štabu SDS tik po razglasitvi rezultatov volitev 4. decembra.

Sedmo mesto s 5810 ogledi zaseda ekipa Krastać, slovenska spletna senzacija. Njihovi video so na spletni strani YouTube dosegli že več kot deset milijonov ogledov.

Osmo mesto zaseda politična afera evropskega poslanca Zorana Thalerja. Britanski novinarji so našega (takrat še) evropskega poslanca posneli v precej kočljivi situaciji, ko se je z njimi, misleč da so lobisti v EP, domnevno dogovarjal za podkupnino. Video s tiskovne konference, kjer se je prvič javno odzval na britansko reportažo in hkrati tudi odstopil, nekateri novinarji pa so ga, ker ni hotel odgovarjati na dodatna vprašanja, grobo izžvižgali, si je na naši strani ogledalo 5529 ljudi.

Deveto mesto je zasedel športni prispevek – v kolikor je divjanje navijačev športno početje. Na derbiju med Olimpijo in Mariborom je v Stožicah, kot je to že slovenska tradicija, potekal še en dvoboj: med Green Dragonsi in Violami. Njihovo "športno navijanje" si je ogledalo 5518 ljudi.

Še zadnji video iz naše deseterice pa je ponovno viralni video s spletne strani YouTube. Gre za očarljivo šestletno ukrajinsko deklico in njen srce parajoč nastop na izboru Ukrajina ima talent, ki vas gane, tudi če ne razumete ukrajinsko.