Zobec, ki je bil Maslešin sodelavec v osemdesetih in v začetku devetdesetih let na koprskem sodišču, pravi, da je imel Masleša v času, ko je delal na koprskem sodišču, precejšnjo neformalno moč, bil pa je tudi zelo dominanten sekretar partije: "V tej svoji predanosti je delal tudi kaj, česar bi ne smel."

Zobca je najbolj pretreslo, ko je Masleša "ob neki priložnosti leta 1982 ali 1983 kolegom zjutraj pripovedoval, kako je sodeloval na nekem ogledu oziroma verifikaciji ustrelitve prebežnika iz ene od vzhodnih socialističnih držav". "Ta je skušal priti čez jugoslovansko-italijansko mejo. Bil je ves navdušen nad tem, zdelo se mu je krasno, da je ubogega prebežnika vojak zadel prav v sredino čela. Tako se dela, je bil evforičen. Slišal sem ga, ko je še rekel, da je takoj stopil h komandirju in mu predlagal, da vojaka nagradi z desetimi ali petnajstimi dnevi dopusta", je dejal.

Z Maslešo se Zobec, kot se spomni, ni veliko pogovarjal, včasih pa vendarle: "V času osamosvajanja je začel izredno grobo govoriti proti Sloveniji. Ob vsaki priložnosti je odpor kar vrel iz njega. Kar si je dovolila Slovenija, je bilo zanj nekaj katastrofalnega, in treba bi jo bilo najstrožje disciplinirati, je govoril. Enkrat sem iz njegovih ust slišal tudi za besedo, ki se je v javnost v tistih dneh večkrat pojavila, da bo JLA 'tepihovala' (zravnala z zemljo) Slovenijo."

"Med vojno je govoril, da se mora JLA brez milosti maščevati. Pozneje se je njegova vnema polegla, jaz sem odšel v Ljubljano. To dvoje, o čemer sem govoril, pa me je še ves čas spremljalo," se spominja današnji ustavni sodnik.

Glede Masleševih strokovnih referenc pravi, naj jih ocenjujejo drugi, sam lahko reče le, "da so slabe". Glede tega, ali bi bil Masleša lahko izvoljen za predsednika vrhovnega sodišča, pa se ne želi opredeljevati: "To naj ocenjujejo tisti, ki so za to pristojni."

"Res je, sem ustavni sodnik, ki mora gledati na stvari z distance in zadržano. Vendar prav zato ker sem ustavni sodnik, sem tudi človek, ki je zavezan varovanju človekovih pravic. Z njimi živim tudi takrat, ko zaprem vrata svoje pisarne. To je moja usoda," še pravi Zobec.

Da izbira Masleše za predsednika vrhovnega sodišča ni posrečena, je za Reporter dejal tudi nekdanji sodnik na višjem sodišču v Kopru Janez Brank. Moti ga predvsem Maslešin odnos do države. "Nasprotoval je osamosvojitvi in prav občudoval JLA," je dejal za Reporter.