Podpora za večjo samozavest

Na glasbenem področju ste že stari mački. Česa ste se v vseh teh letih naučili?

Izkušnje, ki jih pridobiš v letih, ko se spreminja splošen odnos javnosti do domače narodnozabavne glasbe, so vedno dragocene. Zdi se nam, da se vedno obrestuje, če imaš cilje zastavljene dolgoročno in da ne poklekneš pod pritiski splošne komercializacije, ki jim publika običajno v precejšnji meri podleže. Doriji smo na ta naš odnos do glasbe ponosni, saj je vplival tudi na našo osebno rast. Nikoli se nismo veliko ukvarjali z ekonomijo. Pomembneje se nam je zdelo in še danes verjamemo v to, da se pošteno delo enkrat obrestuje.

Občinstvo vas vseskozi podpira. Je to zelo pomembno?

Brez občinstva bi lahko igrali le samim sebi, česar bi se kmalu lahko naveličali. Koliko te podpore imaš, ni odvisno le od tega, kako je tvoja glasbena zvrst trenutno popularna in kakšne so tvoje izvajalske sposobnosti, temveč predvsem od tega, kako znaš svojo glasbo predstaviti javnosti. Podpora je velika vzpodbuda za izdatnejšo zavzetost pri delu, večjo samozavest, to pa vodi tudi do boljše ustvarjalnosti. Zdi se nam pomembno, da smo do publike iskreni in je nikoli nismo želeli izkoristiti za pridobivanje popularnosti.

Nekaj pomoči pa ste na začetku brez dvoma imeli "od zgoraj". Župnik Izidor Pečovnik - Dori vam je poleg imena nedvomno pustil pečat, drži?

To lahko imenujemo tudi srečno naključje. Njegove podpore s tem ne želimo zanikati, vendar smo okvir njegovega pečata v glavnem zapolnili sami s svojim odgovornim in trdim delom. Tako kot so nas mnogi Dorijevi simpatizerji navdušeno sprejeli, so se našli tudi takšni, ki so temu, da nosimo ime po njem, nasprotovali.

Kako pogosto nastopate v Nemčiji danes, glede na to, da ste po Dorijevem odhodu tam imeli kar nekaj koncertov?

V Nemčiji manj nastopamo, kot smo v zgodnjih letih, a nam danes bolj ustreza, da zaradi dolgih potovanj nismo toliko zdoma. "Kariero" v Nemčiji smo gradili sami, pri čemer so nam na začetku pomagali prijatelji, ki so Dorija spoznali šele po tistem, ko so spoznali nas.

... Več v Hopla, ki ga pri svojem najljubšem prodajalcu dobite za samo 1,80 €!