Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS

V središču Ljubljane protestni shod proti spremembam zakona o zaščiti živali

Ljubljana -  Društvo za zaščito živali Ljubljana je danes v središču Ljubljane pripravilo protestni shod, s katerim so pozvali k premišljenemu spreminjanju zakonodaje, ki ureja zaščito živali.

Fotografija je simbolična. (Foto: Reuters)

S shodom, ki naj bi se ga udeležilo okoli 100 ljudi, so želeli pozvati k premišljenemu spreminjanju zakonodaje. "Katerakoli sprememba bi bila trenutno neumestna. Najprej bi bilo treba urediti in izvajati stvari, ki so že določene," je za STA povedala članica strokovnega odbora Društva za zaščito živali in vodja zavetišča Horjul Polona Samec.

Nasprotujejo nepremišljenim spremembam, kot bi bilo omejevanje števila psov na enega lastnika ali določanje nevarnih pasem. "V tujini so se s tem ukvarjali pred leti in ni bilo želenih rezultatov," pravi in dodaja, da bi tovrstne spremembe šle na škodo tistih lastnikov psov, ki že sedaj ravnajo odgovorno. Prav tako po njenem mnenju v ta zakon ne spadajo dikcije, ki ščitijo ljudi.

Društvo zahtevalo odstop vodstva Vursa

Društva za zaščito živali iz vse Slovenije so že minuli teden v luči afere okrog bulmastifov zahtevala odstop vodstva Veterinarske uprave RS (Vurs), ki jo vodi Vida Čadonič Špelič. Menijo namreč, da pri delu dejavnosti Vursa ter nekaterih zavetišč za zapuščene živali prihaja do pomanjkljivega zagotavljanja javnih dobrin in nesmotrne porabe javnega denarja.

Po mnenju društev Vurs v dogodkih od napada bulmastifov na Stanislava Megliča leta 2006 do nedavnega usodnega napada istih psov na njihovega lastnika Saša Baričeviča svojega dela ni opravljal tako, kot mu nalaga zakon, zato da je "v veliki meri odgovoren za škodljive posledice tragedije". Če bi bila veljavna zakonodaja spoštovana, varnost ljudi in živali ne bi bila ogrožena, so med drugim zapisali v dopisu.

Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno ob pogojih in na način, ki so navedeni tukaj.
Povezani članki
Društva za zaščito živali zahtevajo odstop vodstva Vursa Lokalno

Društva za zaščito živali zahtevajo odstop vodstva Vursa

Skupina društev za zaščito živali iz vse Slovenije v luči afere okrog bulmastifov zahteva odstop vodstva Veterinarske uprave RS (Vurs), ki jo vodi Vida Čadonič Špelič. Menijo namreč, da pri delu dejavnosti Vursa ter nekaterih zavetišč za zapuščene živali prihaja do pomanjkljivega zagotavljanja... Več »

Vurs: Zbrani dokazi in rezultati analiz kažejo na resen sum spolne zlorabe bulmastifov Lokalno

Vurs: Zbrani dokazi in rezultati analiz kažejo na resen sum spolne zlorabe bulmastifov

Doslej zbrani rezultati analiz in dokazov v primeru psov Saša Baričeviča kažejo, da gre za resen sum spolne zlorabe živali. Zato so oblikovali delovno skupino, ki bo zbrala dodatne dokaze, s katerimi bi ta sum dokončno potrdili, je za STA povedala direktorica Vursa Vida Čadonič Špelič. Končno... Več »

Direktorica Vursa ne izključuje možnosti, da je bulmastife zlorabilo več oseb Kronika

Direktorica Vursa ne izključuje možnosti, da je bulmastife zlorabilo več oseb

Direktorica Vursa Vida Čadonič Špelič ne izključuje možnosti, da je bulmastife Saše Baričeviča zlorabilo več oseb, šlo pa naj bi za možnost različnih vrst spolne zlorabe, je dejala. Veterinarski inštitut sicer zaradi bulmastifov od policije zahteva zapisnik o dejstvih, ugotovljenih na Več »

Komentarji

Uredništvo Dnevnik.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike poziva, naj pri izražanju mnenj upoštevajo pravila komentiranja. V prizadevanju za preprečevanje sovražnega govora na spletu, ki je po zakonu kazniv, smo se pridružili nacionalnemu projektu Spletno Oko. S klikom na gumb Spletno Oko lahko prijavite komentar, za katerega domnevate, da je sovražen. Prijavo prejmeta upravitelj portala in prijavna točka Spletno Oko, ki jo obravnava le v primeru izpolnjenih kriterijev domnevno nezakonite vsebine.

Prijavi sovražni govor