Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS

Klub olimpijcev predlagal ustanovitev solidarnostne fundacije, ki bi finančno pomagala olimpijcem v težavah

Kranjska Gora -  Na skupščini Klub slovenskih olimpijcev (KSO) po tekmi za svetovni pokal alpskih smučarjev v Kranjski Gori so predstavili idejo o ustanovitvi solidarnostne fundacije, prek katere bodo poskrbeli za pomoč tistim olimpijcem, ki so zaradi različnih okoliščin postali socialni problem.

Miro Cerar (Foto: Matjaž Rušt/Indirekt)

O tem bodo organi razpravljali in odločali na naslednji sejah. Nekdanji gimnastični zvezdnik Miro Cerar, predsednik KSO, je ministru za šolstvo in šport Igorju Lukšiču izročil plakat, na katerem so fotografije vseh slovenskih dobitnikov olimpijskih odličij od leta 1912 do 2008.

KSO združuje 517 živečih slovenskih olimpijcev, 66 športnikov pa je osvojilo 44 olimpijskih medalj. Podelili so priložnostna priznanja najstarejšim slovenskim olimpijcem. Najstarejši je nekdanji strelec Karlo Umek (letnik 1917), ki je že napolnil 92 let, sledijo pa nekdanji smučarski skakalec Karel Klančnik (letnik 1917), nekdanji smučarski tekač Tone Pogačnik (1919), nekdanji atlet Marko Račič (1920), nekdanji plavalec Ciril Pelhan (1921), nekdanji alpski smučar Jože Bertoncelj (1922) ter nekdanja telovadka Vida Gerbec, ki je najstarejša slovenska olimpijka (1925).

Cerar je postal predsednik na skupščini KSO 21. maja leta 2005 v Novi Gorici. Na tokratni skupščini so mandat dosedanjih članov vodstva in organov kluba podaljšali do naslednje skupščine. "Zaradi pomanjkanja denarja enostavno nismo imeli niti osnovnih pogojev, da bi lahko aktivneje delovali. Klub je po zaslugi Toma Levovnika v Ljubljani dobil svoje prostore, po zaslugi Račiča pa imamo tudi dopolnjen zgodovinski prerez slovenskih nastopov na OI v publikaciji Naši olimpijci. Postali smo tudi člani mednarodnega združenja olimpijcev," je v uvodnem nagovoru pojasnil Cerar. Določili so letno članarino v višini dvajsetih evrov, v kar so vključeni tudi nezgodno zavarovanje in bonitete pri nakupu športne opreme.

Minister Lukšič je dejal, da šport ni le priložnost za doseganje vrhunskih rezultatov, ampak prostor, ki združuje vse, kar je v državi dobrega. "Želimo si, da bi se lahko v klubu združevali tako aktivni športniki kot tudi tisti, ki ste zaključili športne poti," je zaželel Lukšič, podobno pa je menil tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič.

Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno ob pogojih in na način, ki so navedeni tukaj.
Povezani članki
Američan Ted Ligety je zmagovalec veleslaloma v Kranjski Gori Alpski športi

Američan Ted Ligety je zmagovalec veleslaloma v Kranjski Gori

Američan Ted Ligety je zmagovalec veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Kranjski Gori (2:19,92). Švicar Didier Cuche, ki je vodil po prvi vožnji, je bil drugi (+0,19), Italijan Massimiliano Blardone pa je tekmo končal kot tretji (+0,34). Finalni nastop je minil brez Več »

Tina Maze ponovno na stopničkah: V Bolgariji zaostala le za Fischbacherjevo Alpski športi

Tina Maze ponovno na stopničkah: V Bolgariji zaostala le za Fischbacherjevo

Črnjanka Tina Maze je zasedla drugo mesto na smuku alpskih smučark v bolgarskem kraju Bansko. Za zmagovalko, Avstrijko Andreo Fischbacher (1:45,81), je zaostala za 23 stotink sekunde. Tretja je bila Švicarka Fabienne Suter (+0,39). Mazejeva je bila edina Slovenka Več »

Poljakinja Justyna Kowalczyk kraljica 30-kilometrske tekaške preizkušnje Smučarski tek

Poljakinja Justyna Kowalczyk kraljica 30-kilometrske tekaške preizkušnje

Poljska smučarska tekačica Justyna Kowalczyk je danes na SP v Liberecu zmagala na 30-kilometrski preizkušnji in tako po zlati kolajni v dvojnem zasledovanju in bronu na 10-kilometrski tekmi osvojila še svoje tretje odličje na tem prvenstvu. Druga je bila Rusinja Jevgenija Medvedeva (+8,8), tretja... Več »

Komentarji

Uredništvo Dnevnik.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike poziva, naj pri izražanju mnenj upoštevajo pravila komentiranja. V prizadevanju za preprečevanje sovražnega govora na spletu, ki je po zakonu kazniv, smo se pridružili nacionalnemu projektu Spletno Oko. S klikom na gumb Spletno Oko lahko prijavite komentar, za katerega domnevate, da je sovražen. Prijavo prejmeta upravitelj portala in prijavna točka Spletno Oko, ki jo obravnava le v primeru izpolnjenih kriterijev domnevno nezakonite vsebine.

Prijavi sovražni govor